Logo
Ispiši ovu stranicu

Agramova kolonija na zapadu se i dalje širi: Kožuhar uskoro kreće put Amerike

Zlatko Kožuhar novi 'Amerikanac' Foto: Renato Branđolica Zlatko Kožuhar novi 'Amerikanac'

Radi se o vijesti koja je već ranije poznata, ali smo željeli još malo pričekati trenutak kada se bude bližio odlazak Zlatka Kožuhara, a to će biti već u prvim danima nove 2019. godine koje je pred nama.

Nakon Anamarije Petters, Nikoline Hrelec, Paola Lazarića, Dore Filipović, Brune Jednačka i Svena Cepuša, došao je trenutak za još jedan 'put preko bare' našeg člana.

Zlatko bi se trebao priključiti CBU Lancers, točnije California Baptist Lancers sportskoj ekipi koja predstavlja istoimeno sveučilišta (CBU = California Baptist University) u Riversideu, a dolazi na poziv novopečenog tamošnjeg trenera, Adama Tribblea. Potonji vodi Lancerse u svojoj prvoj godini staža pa je samim time Kožuhar i dio te prve međunarodne selekcije koja dolazi iz drugih krajeva svijeta.

Kako i priliči za novopridošlice, Tribble je najavio našeg člana kao "aerobnu mašinu" za koju misli da će donijeti nevjerojatnu radnu etiku i apetit za treninzima u grupi te smatra da će mu odgovarati što duže dionice odnosno discipline. Zaključno, očekuje se da u startu ostavi znak velikog pojačanja. 

Ono što je svakako dobro u ovoj priči je što odlazi u sportski atletski tim koji je izrazito okrenut krosovima i trčanjima, ali samo dugoprugaškima tako da na papiru svakako to djeluje dobro za njega i želimo mu da jednako tako bude u samoj praksi.

Za očekivati je kako ćemo našeg Zlaju  sigurno u nekom trenu vidjeti i u Hrvatskoj na našim natjecanjima (manje nego prije, naravno) u našem dresu.

Spomenimo kako je u 2018. godini Zlatko posebno dobar bio u ovom drugom djelu sezone gdje je zaista živnuo i okrunio se juniorskim naslovima prvaka Hrvatske u cestovnom i kros trčanju te je u tom periodu sezone i dobio ponude sukladne svojim zadnjim sjajnim postignućima.

Kruna je zasigurno bila nastup na Europskom prvenstvu u Tilburgu ovaj mjesec. Nadamo se da će taj momentum prenijeti u Sjedinjene Američke Države tj. već spomenuti gradić Riverside (300 tisuća stanovnika).

Sretno i samo hrabro!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.