Logo
Ispiši ovu stranicu

U20 Prvenstvo Balkana u dvorani: Hrvatska 2. u muškoj štafeti, Orešković 4. na 400m, debi Penezić! (VIDEO)

Srebrni dečki na ovom natjecanju Foto: AK Agram Srebrni dečki na ovom natjecanju

U Beogradu se prvi puta održalo Balkansko dvoransko juniorsko prvenstvo na kojem je po običaju sudjelovala Hrvatska.

Najbolji plasman ostvarila je muška štafeta na 4x400m u završnici natjecanja kada je ostvarena pobjeda u skupini, a sveukupno je to vrijedilo 2. mjesta u vremenu 3:18,56.

Trčali su Roko Farkaš, Janko Kišak i Dominik Škorjanc, a zadnju izmjenu išao je naš Marko Orešković koji je imao određen zaostatak za Srbijom, sigurno barem desetak metara zaostatka, ali ništa što za njega nije bilo nenadoknadivo!

Smanjio je jedan dio već u prvom krugu, a onda u drugom krugu se potpuno približio i u posljednjih 50 metara donio prednost Hrvatskoj ispred Srbije dok je sveukupno prvoplasirana bila Rumunjska.

Sigurno je bilo određenog nezadovoljstva s njegove strane nakon ranijeg događaja na 400m gdje je bio 3. u svojoj skupini (nominalno najboljoj) s 48.88 da bi se ispostavilo da je u ranijim skupinama istrčan brži rezultat od 48.86 čime je za dvije stotinke ostao bez jednog odličja.

Nezir iz Turske je bio najbolji u konačnici, jedini ispod 48 (47.87) za zlato. Zato ovdje u štafeti ništa nije prepustio slučaju i pokazao kako se trči za Hrvatsku!

Između njegovih nastupa pratili smo Lorenu Bartaković u dvostrukoj varijanti, prvo na 1500m pa nakon toga 3000m. Kraću dionicu istrčala je za 4:40,81 i 7. mjesto dok na dužoj postiže bolji plasman, 5. mjesto, a vrijeme je 10:22,94.

Vita Penezić na ovo natjecanje je prvi puta došla kao jedan od najmlađih natjecatelja općenito i pokazala da nije bila slučajni prolaznik ovdje. Prvo je imala svoje finale prije finala (kvalifikacije) gdje se izborila za 7.75, točno koliko je i trebalo za prolaz po vremenu kao 8., a isti plasman je ponovila i tamo s malo sporijih 7.81.

Nije to bilo sve, slijedom drugih covid otkaza u reprezentaciji trčala je i 4x400m štafetu gdje smo već vidjeli da se također dobro snalazi i u sastavu s Janom Koščak, Josipom Cecić i Nicole Milić stižu do sveukupnog 4. mjesta, a vremenski je to 3:51,51. 

U svakom slučaju osim dobrog nastupa je to i jedno kvalitetno iskustvo više za nju jer ipak je jedno nastupati na susretu kadetskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije, a drugo na ovom natjecanju koje je ionako odavno proizašlo granice Balkana i bitno je kvalitetnije-šire od toga.

Čestitamo našim reprezentativcima kao i ostatku koji su ostvarili svoje medalje, plasmane i rezultate!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana u dvorani za juniore i juniorke
  • Mjesto: Beograd (SRB)
  • Datum: 12.2.2022.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana