Logo
Ispiši ovu stranicu

SVE BOLJI I BOLJI Erent do novog hrvatskog rekorda u hodanju na 35km!

Neposredno prije utrke Neposredno prije utrke

Bruno Erent odlučio je završiti svoju hodačku natjecateljsku godinu sa stilom, rekordno na Otvorenom prvenstvu Irske u hodanju na 35km.

Podsjetimo, hodačka disciplina na 50km poslana je u povijest s Olimpijskim igrama u Tokyu, a kompromisna zamjenska varijanta je 35km, ujedno je ovo i prva godina u kojoj nova disciplina dobiva uzlet kada su natjecanja u pitanju.

Bruno se borio za odlazak na OI i nije bio daleko, ali ipak nije uspio. No ako je što razvidno nakon toga, nije klonuo duhom već pogled usmjerio prema idućim velikim natjecanjima (EP i SP), a ovih 35km dobro je došlo malo za promjenu iako je trebala proći i određena faza adaptacije. Čini se da taj proces dobro teče.

Prije 2 i pol mjeseca u Budimpešti je debitirao s 2:55:49 (dan prije je hodao 20km), a između toga je samo tjedan dana poslije odlično trčao i maraton.

Očito nije previše odmarao kad je već sada bio spreman za utrku u Dublinu gdje je napravio dodatan iskorak i najavio kako se itekako može boriti za Europsko prvenstvo. 

Tim više što za iduće izdanje nije imperativna norma već se može kvalificirati i putem "Rankings" sustava.

Za razliku od Mađarske gdje je drugi dio utrke imao značajniji pad ritma, u Irskoj se to nije dogodilo i ciljem prolazi u vremenu 2:46:54 što je ujedno i novi hrvatski seniorski rekord!

Bolje je to za skoro 9 minuta, a ovaj rezultat već prolazi onu granicu od 1000 bodova prema statistici Svjetske atletike što jasno sugerira kako je Erent na pravom smjeru i putu prema velikim natjecanjima u idućoj godini.

U 2022. mu želimo da se navedeno ispuni, a do tada mu čestitamo na današnjem odličnom ostvarenju. Bravo!

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2022 | Sva prava pridržana