Logo
Ispiši ovu stranicu

SLUŽBENO Orešković na 26. Europskom juniorskom prvenstvu

Službeni vizual natjecanja Foto: EA Službeni vizual natjecanja

Ovih dana iz ureda Hrvatskog atletskog saveza stigla je konačna potvrda sastava reprezentacije na Europskom prvenstvu do 20 godine.

Znali smo i ranije, ali ovime je i službeno potvrđeno kako Marko Orešković putuje u Tallinn (Estoniju) gdje će se nakon Europskog prvenstva do 23 godine (koje se održavalo u razdoblju od 8. do 11. srpnja) samo četiri dana kasnije od 15. do 18. srpnja održati i ovo natjecanje.

Podsjetimo, originalno Europsko mlađeseniorsko prvenstvo bilo planirano za Norvešku, ali domaćini juniorskog prvenstva hrabro su uskočili i organizirali ovo natjecanje. Spašavanje natjecanja vrijedno svakog respekta, posebice u ovim vremenima i vjerujemo kako će Europska atletika znati cijeniti značaj ove geste.

Kao što smo vidjeli, organizacijski je spomenuto natjecanje održano posve normalno pa zaželimo da isto bude i u ovom tjednu.

A spominjući otkazivanja svakako mlađim juniorima nije sigurno najbolje 'sjela' vijest koja je već ranije bila obznanjena kada je u pitanju Europsko prvenstvo do 18 godina, natjecanje koje je zapravo uzrast našeg Marka koji je još uvijek mlađi junior.

No neki se nisu predali i izborili su nastup i u jednom uzrasnom natjecanju više, poput njega. I to je već u samom startu velika stvar koju ne treba zaboraviti i odmah čestitati.

Zadani normativ za U20 natjecanje bilo je 48.20 što je rezultat koji je naš član u više navrata već trčao ove godine (najbolji rezultat trenutno 47.70), a sigurno da u mislima negdje ima i rezultat 47.35 koji je zadana norma za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava mjesec dana kasnije u Nairobiju i Keniji.

Otom potom, fokus je na prvi dan natjecanja, četvrtak, 15. srpnja, kvalifikacije 400m preliminarno su na rasporedu od 12h. Preliminarno je postojao plan s 4x400m štafetom, ali u ovoj konačnoj verziji sastava to je očito otpalo.

Veselimo se njegovom nastupu i nadamo se da ćemo svi uživati u njemu!

Općenito gledajući, Hrvatska na ovo natjecanje odlazi u jednom dobrom sastavu koji nudi nadu i optimizam da bi mogla 'pasti' i koja medalja pa poželimo da tako zaista i bude.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana