Logo
Ispiši ovu stranicu

Šimić 8. u finalu Dijamantne lige na (privremenom) oproštaju od Bruxellesa

Šimić 8. u finalu Dijamantne lige na (privremenom) oproštaju od Bruxellesa

Stadion kralja Baudoina u Belgiji odlazi u dvogodišnju renovaciju te kao takav Bruxelles u iduće dvije godine neće biti mjesto poprišta događanja kada je u pitanju finale Dijamantne lige koje ionako od iduće sezone u modificiranom formatu neće imati 2 djela finala kao do sada već će Zurich biti domaćin jednog finala.

Iako je ove sezone imala 'samo' dva nastupa u ovom rangu natjecanja, Ana Šimić bila je dovoljno kvalitetna i ostvarila vrlo dobre plasmane da bi zaslužila svoje mjesto u 12 odnosno 13 najboljih visašica gdje su pomalo nekorektno domaćini 'ugurali' Nafissatou Thiam koja je uistinu sjajna atletičarka-višebojka, ali realno nije sudjelovala u kvalifikacijskom djelu natjecanja i kao takvoj IAAF nije smio dozvoliti ili odobriti ovaj nastup.

No dobro, da se u vodećoj federaciji događaju propusti mimo njihovih pravila, događaju se, ali to je neka tema za idući put.

Nevezano za nju, Ana je ovdje uspješno preskakala visine od 1.80 i 1.85m, a na 1.89m nije uspjela. Za primijetiti je kako sam ženski vis nije 'prštao' od velikih visina (kada se pogledaju najbolji ovosezonski rezultati svih natjecateljica) što je zasigurno ponajviše uzrokovano ne idealnim vremenskim uvjetima, što padalinama, a i sam pad temperature. 

Našu članicu prije Svjetskog prvenstva i Dohe očekuje još jedno natjecanje u Poljskoj, a nakon toga slijedi put na spomenutu lokaciju i natjecanje gdje vjerujemo da može bolje i više skočiti s pretpostavkom još boljih vremenskih uvjeta.

Čestitamo na izborenom nastupu među svjetskom elitom ovog natjecanja i ostvarenom plasmanu u samoj završnici, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana