Logo
Ispiši ovu stranicu

Nove promjene u međunarodnom kanalu: EPU18 u 2021., EYOF preseljen na 2022. godinu

Potrebna je promjena vizuala Foto: EA Potrebna je promjena vizuala

Nedugo nakon što su Olimpijske igre odgođene za godinu dana (2021.), čime je Svjetsko prvenstvo pomaknuto za 2022. godinu, sada promjene u kalendaru radi i Europska atletika.

Tako bi Rieti Europsko mlađejuniorsko prvenstvo umjesto ove godine natjecanje trebao organizirati iduće godine u istom terminu (16.-19.7.), a Europski olimpijski festival (EYOF) u Banskoj Bistrici također se pomiče za jednu godinu, dakle 2022. u terminu 24. - 30. srpnja.

To je napravljeno primarno zato što bi se u sadašnjem stanju ovo natjecanje za mlađejuniorske uzraste olimpijskog duha i karaktera 'preklapalo' upravo s Olimpijskim igrama.

Iako je lijepo za vidjeti da se razmišlja o navedenim natjecanjima, isto tako ipak oni rođeni 2003. godine i dalje nemaju neku posebnu satisfakciju po pitanju ove vijesti.

Još je došlo do određenih kalendarskih pomaka kod ostalih velikih natjecanja, a zanimljivo da se u objavi Europske atletike ne spominje što će biti s Europskim prvenstvom koje se, podsjetimo, neće održati ove godine u Parizu kao što je bilo planirano.

Izvjesno je da se navedeno izdanje neće ni održati jer i ovako je kalendar 'krcat' u ovim varijantama promjena, a kako se ovo natjecanje održava svake dvije godine, ne djeluje realno da ćemo Europsko prvenstvo imati 2021. i 2022. godine.

Naravno, svi ovi navedeni pomaci možda neće ništa ni značiti ako će se ovogodišnja situacija ponoviti i iduće godine. Ipak, ostanimo optimisti da do navedenog neće doći. I ovako se već podosta izgubilo.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.