Logo
Ispiši ovu stranicu

Ne daj se ABAF: Objavljeno kada se nastavljaju Balkanska prvenstva

Logo Foto: ABAF Logo

U ovom trenu čini se da imamo jednu ozbiljnu međunarodnu atletsku organizaciju u liku Balkanskog atletskog saveza koji je danas na svojim stranicama objavio novi kalendar natjecanja.

Za sada su se održala samo tri natjecanja, dva u dvorani i jedno hodačko. Prvo iduće trebalo je biti upravo u Zagrebu s Balkanskim prvenstvom u polumaratonu, ali već tada je uslijedila zabrana natjecanja pa su organizatori bili primorani otkazati navedeno.

No čini se kako će upravo ovo natjecanje biti i prvo koje slijedi jer je još neodređen termin Balkanskog prvenstva na 10km (druga polovina 8. mjeseca u Brčkom - BiH).

Za 22. kolovoza predviđen je novi pokušaj održavanja Zagreb21 koji bi po ovome ostao domaćin Balkanskog prvenstva u polumaratonu.

Nakon toga 9. mjesec predviđen je za stadionska natjecanja, konkretnije nas očekuju tri međunarodna uzastopna vikenda. Mlađejuniorsko je 5. rujna (Kraljevo - Srbija), juniorsko 12. i 13. rujna (Istanbul - Turska) te seniorsko 19. i 20. rujna (Cluj Napoca - Rumunjska). Između njih je za 13. rujna planirano Balkansko prvenstvo u maratonu. 

Za kraj ostaju planinsko trčanje 24. listopada u Poiana Brasovu (Rumunjska) te jedini nepromijenjeni termin u ovom trenutku je Balkansko prvenstvo u krosu 14. studenog u Vrnjevačkoj Banji (Srbija).

Ništa nije sigurno, ali veseli inicijativa, za razliku od nekih drugih...

Naravno, s obzirom na sve što se događalo proteklih mjeseci ne treba ništa uzeti kao sigurno te uvijek se može dogoditi još promjena u ovom kalendaru, ali veseli da barem jedan međunarodni atletski savez nastoji te ima želju organizirati svoja natjecanja te tako dati ovoj sezoni dodatni smisao dok se neki drugi pomalo kukavički povlače s odgodama za iduće godine i sl.

Nadamo se i željeli bi vidjeti realizaciju ovog što bi svakako bio velik uspjeh za predsjednika Dobromira Karamarinova i njegovu ekipu. O ambicijama govori da je čak dodana i jedna nova utrka - Balkanska novogodišnja za 31.12. u Pravetsu (Bugarska). Bravo! 

Sumirajmo natjecanja prikazom tablice, a originalni link nalazi se ispod članka:

druga polovica 8. mjeseca

/

Balkan cestovna utrka na 10km

Brčko (BiH)

22.8.

Subota

Prvenstvo Balkana u polumaratonu

Zagreb (CRO)

5.9.

Subota

Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke (U18)

Kraljevo (SRB)

12.-13.9.

Subota-nedjelja

Prvenstvo Balkana za juniore i juniorke (U20)

Istanbul (TUR)

13.9.

Nedjelja

Prvenstvo Balkana u maratonu

Kyustendil (BUL)

19.-20.9.

Subota-nedjelja

Prvenstvo Balkana

Cluj-Napoca (ROU)

24.10.

Subota

Prvenstvo Balkana u planinskom trčanju

Poisana Brasov (ROU)

14.11.

Nedjelja

Prvenstvo Balkana u krosu

Vrnjač(SRB)

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.