Logo
Ispiši ovu stranicu

Miting u Mariboru: Pobjede za Mrčića i Oreškovića, Lončarek 2., Kolar do izjednačenja osobnog rekorda! (VIDEO)

Vizual Foto: AK Poljane Maribor Vizual

Hrvatski atletičari i atletičarke dočekali su i nastupe izvan granice Hrvatske (jedino što možemo biti zabrinuti da trenutačnim tempom porasta zaraženih je pitanje do kada će to trajati), u Mariboru koji je otvorio vrata i za strane državljane (ne samo svoje) koji je sada netipično poslužio mnogima za otvaranje sezone s obzirom na njezin kasniji početak.

Spomenuti kvartet iz naslova ima iza sebe štafetnu subotu, ali ovdje se ipak radi o pojedinačnim nastupima.

Šteta za Marka Oreškovića da na 300 metara mlađih juniora i nije bilo interesa te je završio praktički sam u solo utrci gdje je izborio 35.48 što je približno onom rezultatu iz Varaždina prije tjedan dana.

Bilo je to u počecima natjecanja dok je kraj pripao Filipu Mrčiću koji je nakon Varaždinskih 2.07 ovdje bio bolji i viši za 3 centimetra kada je rezultat u pitanju, a samih 2.10 bilo je više nego dostatno za pobjedu. Dalje se skakalo na 2.12 što ovdje nije uspio, ali ne sumnjamo da u idućim skokovima slijede još veće visine za njega.

Između su se natjecali Ivana Lončarek i Alen Kolar u brzim disciplinama.

Tako je Ivana otvorila preponašku sezonu na 100m prepone istrčavši 13.36 što je vrijedilo osvajanja 2. pozicije na ovom natjecanju, a inače je i brže otvaranje sezone naspram prošle godine što svakako veseli jer u moru ove korona krize ono što je zasigurno u određenom deficitu treninga su upravo tehničke stvari, ali očigledno naša članica u tom djelu nije ništa izgubila.

Nedugo zatim trčao je i Alen kojem očito ova staza i lokacija vrlo dobro leže s obzirom na to da je prošle godine u slično vrijeme trčao svoj novi osobni rekord od 10.85, a sada ovdje otvara s identičnim rezultatom! Bez vjetra i u bitno jačoj skupini (naspram prošlog izdanja) za sveukupno 5. mjesto.

Čestitamo!

  • Natjecanje: Međunarodni atletski miting Maribor 2020
  • Mjesto: Maribor (SLO)
  • Datum: 23.6.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.