Logo
Ispiši ovu stranicu

Kišni, hladni i vjetroviti Gateshad: Povratak Šimić, započela sezonu u DL s 1.84m

Vratila se Ana Šimić Foto: PIXSELL Vratila se Ana Šimić

Počela je Dijamantna liga koja se ove godine vraća u normalnijem formatu naspram onog prošlogodišnjeg, a nakon malo veće pauze od natjecanja vratila nam se i Ana Šimić.

Zadnji nastup imala je sada već davnog 12. srpnja nakon čega je bio plan nastupati u dvoranskoj sezoni, ali COVID-19 situacija sve navedeno je značajno mijenjala pa se Ana sukladno tome 'pritajila' jedno vrijeme i počela spremati za sezonu na otvorenom gdje ju očekuju Olimpijske igre.

Samu normu nema, ali po sustavu World Rankinga koji također vodi u Tokyo poprilično je sigurna i ispadanje od tamo ne čini se kao opcija. Sukladno tome može biti malo i mirnija u pripremi za najveće natjecanje sezone.

No prije toga bilo je i vrijeme da se konačno započne s natjecanjima.

Tako je 4 dana prije Dijamantne lige imala prednatjecanje u Italiji gdje je skočila 1.81m. Sami vremenski uvjeti su bili daleko od idealnih, a još gore bilo je upravo u Gateshadu na startu Dijamantne sezone.

No zato je rezultatski bilo bolje i sa skokom od 1.84m u prvom pokušaju dok na 1.88m nije išlo. Šteta da je 1.75m rušila u prvom pokušaju jer bi bila na diobi 6. mjesta, a ovako joj pripada 8. mjesto, ali i prvi ovosezonski bod u kvalifikacijskoj borbi za finale.

Startna lista je bila poprilično snažna, a svojevrsno iznenađenje pobjeda je Kamile Licwinko iz Poljske koja se očito najbolje snašla u spomenutim okolnostima preskočivši 1.91m. 

Ani će sigurno jedno vrijeme trebati da se malo vrati u normalni natjecateljski ritam, a nakon toga sigurno nas čekaju napadi na još veće visine. Nadamo se i u malo boljim uvjetima. Čestitamo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana