Međunarodna natjecanja

74. Hanžekovićev memorijal: Lončarek do velikog jubileja, Penezić 3. na 100m (B)

Ivana na 10 Foto: AK Agram Ivana na 10

World Athletics Continental Tour Gold Zagreb održao je još jedno svoje uspješno izdanje, ovaj puta i po vrlo ugodnim vremenskim uvjetima.

Nas je svakako najviše zanimao jubilarni 10. nastup Ivane Lončarek koji je prošao vrlo dobro, na razini njezinih ovosezonskih utrka tako da je nakon (pomalo netipične) 2 skupine utrka stigla do sveukupno 8. mjesta.

Vremenski je to iznosilo 13.43, a vjetar je malo i odmagao (0.7 u prsa). Najbrža je bila Camacho-Quinn s 12.47 što je ujedno i novi rekord mitinga. Više nego dovoljno sugerira koliko se brzo trčalo.

Neki na 10, a neki na 1., ali ne i zadnjoj utrci, Vita Penezić nastupala je na 100m B razine gdje je bila najbrža od svih domaćih natjecateljica s još jednom utrkom ispod 12 sekundi (11.98), a najbrža je ovdje bila Nadine Visser s 11.46 koja će kasnije ići trčati upravo spomenutih 100m prepone.

Naša članica je tako osvojila dobar plasman, 3. mjesto.

Utrka na 400m donijela je nastup čak 4 naših članova s četvrtoplasiranim i petoplasiranim Markom Oreškovićem i Jakovom Vukovićem te sedmoplasiranim i osmoplasiranim Dominikom Jezernikom i Vitom Kovačićem.

Najranije od svih nastupala je Eva Mačković na 400m prepone gdje je već bilo problema u startu (s kašenjenjem utrke) pa se malo i nervoza produljila tako da je u kombinaciji svega istrčano 1:03,77 za 7. mjesto.

Izuzevši Ivane, svakako će mnogima ovo biti dobra prilika za iskustvo više pred malo većim svjetlima pozornice što ovo natjecanje jest. Čestitke!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook