Logo
Ispiši ovu stranicu

ZLATNIH 8/8 Hodači i hodačice svih uzrasta briljirali na stazi!

Kožul, Jurišić, Švarbić, Marek, Janček, Renić, Erent i Hartl kao hodački prvaci Hrvatske na stazi Foto: AK Agram Kožul, Jurišić, Švarbić, Marek, Janček, Renić, Erent i Hartl kao hodački prvaci Hrvatske na stazi

U Zagrebu se danas ponovno održalo pojedinačno prvenstvo Hrvatske u hodanju na stazi gdje su naši hodači i hodačice bili sjajni i nezadrživi osvojivši 8 zlatnih medalja u jednako toliko disciplina! Nije to sve, 'palo' je još 7 srebra i 6 bronci.

Erent i Renić uspješni i na 'jednoj nuli manje'

Iako su ovaj puta hodali disciplinu s jednom nulom manje naspram prije tjedan dana, Bruno Erent i Ivana Renić nisu imali previše vremena za odmor od Dudinca i 50km. No problema zapravo i nije bilo, Bruno je suvereno obranio svoj naslov odhodavši 25:10,2 dok je Jurica Stanko stigao do svoje prve seniorske titule doprvaka Hrvatske rezultatom 27:07,8. Tako su zapravo u samo 7 dana osvojili naslove i na 50 i na 5km. Nije podatak kojim se mnogi mogu pohvaliti!

Ivana je pobjedu osigurala vremenom 25:13,1, a uz nju je svoje mjesto srebrne u ovoj utrci dugačkoj 5000m osigurala Eli Pevec s 26:53,5.

Uspješno su utrke završile i Sandra Šrut te Iva Čutura kao četvrtoplasirana (31:53,6) i petoplasirana (34:36,8). Iva je tako nadogradila prošlotjednih 4km na jedan kilometar više za regularno vrijeme dok je Sandra i ranije, koncem prošle godine pokazala da se itekako dobro snalazi u ovoj grani atletike. Tako je bilo i danas.

Hartl siguran, Janček također s novim PB

Kod juniora je Krešimir Hartl zaslužio naslov najboljeg s 27:07,8, a uz njega su se na postolju našli Klaudio Strahonija i Tomislav Mikić, srebrni odnosno brončani vremenima 31:41,1 i 32:17,3. Očekivano je Krešo odmah u startu napravio razliku dok su se Klaudio i Tomo veći dio utrke držali u istom ritmu, a u završnici je tu došlo do malih promjena.

Bruna Janček u istoj je kategoriji ostvarila osobni rekord od 25:37,4 što nije uopće daleko od prošlogodišnjeg mlađejuniorskog rekorda Hrvatske koji je postigla već spomenuta Eli Pevec. Bruna je bila za 4 sekunde sporija od toga, ali zato poboljšanje naspram prijašnjeg najboljeg rezultata je malo veće od jedne minute. Naravno, takva utrka bila je više nego dostatna osvajanja juniorskog zlata!

Bruna Janček, Ivana Renić i Eli Pevec

Na postolju su se priključile Klara Krenek i Petra Štefanović vremenima 31:53,6 i 31:53,9 čime su zaslužile srebrno odnosno brončano odličje. Utrku je uspješno završila i Lucija Kozina, 36:12,3 je ovdje bilo za 4. mjesto.

Zlatni Jurišić i zlatna Marek kod mlađih juniora

Seniori i seniorke te juniori i juniorke hodali su dionicu dugačku 5000m, a mlađi juniori i juniorke te kadeti i kadetkinje 3000m.

Tako je Mateo Jurišić kod mlađih juniora bio najbrži (17:42,2), a nedaleko od njega je bio i Antonio Belas (17:52,6) koji se vrlo dobro snašao u svom srebrnom debiju. S druge strane, Jurišić ima već više ovakvih utrka u nogama i iskusno je odveo ovu utrku u svom pravcu. A u njoj smo vidjeli i Ivana Vukančića koji je s 20:07,3 zaslužio brončanu medalju. Ni njemu nije ovo prvi hodački nastup, štoviše...

Mirno je bilo i na ženskih U18, Mia Marek je hodala 16:59,1 čime je i ona stigla do osobnog rekorda i svoje prve utrke ispod 17 minuta u ovoj disciplini.

Marek, Hajnić, Švarbić, Hajnić i Vidmar

Osim toga, dodatna nagrada je i stepenica najvišeg pobjedničkog postolja! Uz nju se pozicionirale Zana Redžebašić koja se kao mlađa kadetkinja vrlo dobro snašla kao i Nika Gušić. Hodale su 18:38,6 i 19:01,4, a 22:12,9 je vrijeme Leone Tije Hajnić za 4. poziciju. 

Kožul siguran, napeta završnica pripala Švarbić

Na kadetskoj utrci očekivano je ulogu favorita opravdao Niko Kožul i vremenom 20:43,9 zaslužio novu zlatnu medalju, nakon dvoranske, Niko je jednako uspješan i na otvorenom!

Spominjući dvoranu, ponovno su mnoge simpatije pokupili Jakov Barun, Tin Emanuel Perišić i Vito Perše od 2. do 4. mjesta (21:36,3 - 21:52,3 - 21:52,5) koji su kao mlađi kadeti u prvoj godini (2007.) zadovoljili uvijek nezgodna hodačka pravila i bili više nego uspješni u svojim prvim utrkama na otvorenom (nakon dvoranskih nastupa).

Vito Perše, Tin Emanuel Perišić i Jakov Barun

Najzanimljivije je zapravo bilo kod kadetkinja gdje je napeta završnica pripala Lani Švarbić koja je hodala 16:36,4 ispred članice Dinamo-Zrinjevca, Piljek.

Posljednjih 400 metara ponudilo je dodatno ubrzanje koje je Švarbić uspješno ispratila i na koncu odvojila se u posljednjim metrima utrke za pobjedu i novi kadetski naslov! Nakon cestovnog od kraja prošle godine, stigao je i onaj na stazi sada na početku nove godine. Očekivano je i to njezin novi osobni rekord. A stigla je i bronca za Niku Hajnić s 21:01,8 kao i 4. mjesto za Katarinu Vidmar (22:01,7).

Sve u svemu, bilo je to još jedan sjajni hodački dan za nas koji smo obilježili sa sveukupno 21 medaljom i samo smo dodatno mogli uživati u kasnijim utrkama na 10000m koje su uslijedile. Bravo i čestitamo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u hodanju na stazi
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 30.3.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana