Domaća natjecanja

Sramotan finiš D.B (17) u utrci na 5000m

"Mrlja" ovogodišnjeg otvorenog pojedinačnog PH za seniore i seniorke.

Što još nećemo sve doživjeti. Današnja utrka na 5000m koja se vodila između D.B i Gorana Grdenića zaista je bila uzbudljiva do samog kraja ili je bolje reći do zadnjih 100 metara kada je uslijedio finiš koji će se još dugo pamtiti, ali u poprilično negativnom kontekstu. Možda je bolje da započetak pogledate kratki video današnje utrke u kojem možete vidjeti posljednji krug :

Teško je shvatiti takav potpuno nesportski potez u kojem je D.B pokazao manjak respekta prema svom konkurentu i gestikulacijama na ciljnoj liniji ga ponižavao. U nekim ranijim utrkama često je Gorana "lomio" par krugova ranije i ulazio u cilj ispred njega, ali ovaj puta se to nije dogodilo, Goran je spremno prihvatio ritam i ne znamo je li to utjecalo na takav vrlo glup potez kojim je na kraju samo izgubio on.

Po završetku utrke suci su naravno donijeli jedinu moguću i ispravnu odluku (bez ikakve prijašnje žalbe, napominjemo!) - diskvalifikaciju. No tada je uslijedio novi bezobrazluk, kada predstavnik AK Velike Gorice (klub u kojem izvjesni D.B trči) prvo pokazuje manjak kulture u komunikaciji sa ljudima iz obrade podataka i nakon toga ulaže žalbu! Spomenimo još da se žalba inače mora i platiti, čisto sumnjamo da je dotični predstavnik kluba to napravio. Poprilično je nevjerovatan to potez jer jedino što su trkač, trener i predstavnik mogli ponuditi nakon ovog sramotnog čina bila je isprika, a ne žalba.

Naprotiv, trener i predstavnik nastavljaju sa svojim pritiskom (potpomognuti i potaknuti drugim osobama, o njima u drugom članku) i nekulturnim ponašanjem. Nakon što je video snimka predočena, negirali su diskvalifikaciju riječima da je sve ovdje regularno i da se to može raditi. Gospodo, puno veći trkači bili su diskvalificrani na svjetskim natjecanjima radi "manjih" nesportskih poteza, zašto bi ovdje radili iznimke? Pobjeda D.B bila bi veliki poraz atletike, a i samog sporta jer nesportske poteze treba žestoko kažnjavati, a ne "zažmiriti" na oba oka. Drago nam je da su suci u tim trenucima ostali dosljedni, uostalom imali su i video snimku na raspolaganju, sve se vidjelo.

Žalimo radi nemilog događaja i iskreno se nadamo da će D.B izvući pouku iz današnjeg čina i da se ovakva situacija više nikada neće ponoviti. Poprilično nas je iznenadilo da se otac-trener D.B danas trudio opravdati degutantan potez. Bili smo začuđeni pa i razočarani jer ga pamtimo kao jednog odličnog trkača i velikog sportaša. Na greškama se uči, nadamo se da su D.B, njegov otac-trener i predstavnik kluba nešto naučili danas te kako se reagiralo "vrućih glava". Ako i dalje misle isto, preporučujemo im da se bave nekim drugim sportom ili još bolje, da se uopće ne bave sportom jer ovo danas nije bila propaganda atletike kao sporta, već anti-propaganda. Ne ponovilo se nikad.


Kratka nadopuna : Obzirom na nove reakcije u kojima se ponovno negira nesportsko ponašanje, objavljujemo sljedeći dokument koji možete naći klikom OVDJE. Pogledajte 129 stranicu.


Ukratko u ovom dokumentu možete pronaći dio koji jasno govori da je D.B prekršio i pravilo u natjecanju, točnije pravilo 163 :

RULE 163

2. Any competing athlete who jostles or obstructs another athlete, so as to impede his progress, shall be liable to disqualification from that event.

Eto, nadamo se da su sada bilo kakve dileme riješene. Hvala!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook