Logo
Ispiši ovu stranicu

RASPIS Prvenstvo Hrvatske u štafetama: Nikad veće i raznovrsnije 5. izdanje!

Jedan od vizuala Foto: AK Agram Jedan od vizuala

Natjecanje koje s pravom nosi naziv festivala hrvatske atletike bit će prvo povratničko državno natjecanje koje ujedno nudi mogućnost nastupa svim uzrastima u više disciplina.

S obzirom na termin i situaciju gdje se natjecanje održava najkasnije u svojoj povijesti, a i bliže je ostalim državnim natjecanjima nego prije, Hrvatski atletski savez odlučio je dodatno 'začiniti' i poboljšati ovaj bogati program koji sada izgleda još bolje nego prije.

Kod seniora (koji ujedno obuhvaćaju i juniorski uzrast) nema posebnih novosti, discipline su ostale kao i ranije pa tako u mješovitom izdanju očekujemo 4x100m, 4x400m i 2x2x400m dok će posebno po spolu se održati 4x200m i uvijek uzbudljivi Distance Medley u varijanti 1200-400-800-1600m.

No zato je zanimljivije postalo kod mlađih uzrasta. Točnije, kadeti i kadetkinje (U16) više nemaju 100-200-300-400m disciplinu već su dobili Mini Distance Medley disciplinu dužine 600-200-400-800m (po spolu) dok su još dobili 4x100 i 4x300 mješovito. 

Mlađi kadeti i mlađe kadetkinje (U14) su dobili 100-200-300-400m (po spolu), a 4x60m i 4x200m postale su mješovite štafete čime sada imamo potpuno originalne discipline u natjecanju gdje više nema ponavljanja disciplina kao što je bio slučaj baš kod ove dobne kategorije koja inače ove discipline ima u programu mlađekadetskog prvenstva Hrvatske.

Ovako sada štafete imaju 'mix' inačicu, a U14 prvenstvo ostaje normalno razdvojeno po spolovima. S obzirom na to da je spomenuto natjecanje samo tjedan dana nakon štafetnog, izbjeglo se ponavljanje disciplina u vrlo kratkom razmaku. Uz to, mlađi uzrasti sada imaju veću mogućnost nastupa nego prije što će im sigurno dobro doći nakon poduže pauze.

Ujedno će ovo biti dodatan izazov za klubove da slože svoje sastave, svaka godina nosi nešto svoje.

U linku spod članka nalazi se raspis za koji molimo sve koji planiraju sudjelovati da s posebnom pozornošću pročitaju dokument koji sadrži dosta korisnih informacija. 

Unatoč svim nedaćama proteklih mjeseci i ljetnim mjesecima koji slijede, nadamo se što većem odazivu i naravno još boljem i kvalitetnijem natjecanju! Kad već nema SP u štafetama, PH ne ide nikuda...

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

? Nakon korona krize prvo povratničko državno prvenstvo kao uvod u nastavak (početak) sezone bit će ono koje uvijek ponudi niz posebnih i zanimljivih trenutaka te demonstrira i onaj ekipni karakter koji naš sport ima, a to su naravno štafete ? Vidimo se 20.6! #agram #athletics #relays #national #championships #back #in #action #team #baton #zagreb #croatia??

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.