Logo
Ispiši ovu stranicu

Bartaković do pojedinačnog naslova U16 cestovne prvakinje Hrvatske, seniori ekipni prvaci Hrvatske na 10km!

Suverena Lorena Foto: AK Agram Suverena Lorena

Šibenik je ove godine ugostio 2 u 1 cestovno prvenstvo Hrvatske u trčanjima koje se održava u pojedinačnom, ali i ekipnom sustavu natjecanja.

Samim time naši članovi i članice zaputili su se prema Draženovom gradu gdje se izdržalo 4. izdanje ove cestovne utrke naziva "Šibenskih deset & Draženova četvorka".

Pojedinačno je najuspješnija od njih bila Lorena Bartaković koja je prošle godine u Novigradu bila srebrna i to slijedom nes(p)retnih okolnosti gdje je u jednom trenu krivo slijedila stazu ili trkače, ali i tako je uspjela stići do medalje.

No ovdje takvih zabuna nije bilo i sigurno stiže do zlatnog odličja na 3km, jedina ispod 11 minuta točnije s 10:48 čime je zasluženo osvojila još jedan naslov u kadetskoj konkurenciji!

Uz nju je trčala i mlađa kadetkinja Olja Galić, odnedavno i rekorderka tog uzrasta, ali na 600m, a ovo je ipak bila nešto duža distanca na kojoj se solidno snašla i s 11:26 zauzela 5. mjesto.

Kod juniora i juniorki na 10km stigli smo do dva 3. mjesta. Leonarda Farkaš istrčala je 42:38 za novu ovosezonsku medalju, a Nikola Klarić 34:35 za također novu medalju.

Još uspješnije bilo je kod seniora i seniorki. Katarina Vukančić istrčala je 36:37 i tako zaslužila prvi seniorski naslov cestovne doprvakinje u trčanju na 10km! Ovdje je još nastupala i Sandra Šrut, 41:50 bilo je vrijeme za 6. mjesto.

Seniori su postigli višestruke uspjehe, pojedinačno je Petar Bratulić ponovio prošlogodišnji uspjeh s novim srebrom (32:06) dok mu se sada na postolju priključio i Filip Svalina (32:46) kao trećeplasirani. Dodamo li tome Domagoja Jakopovića kao 6. s 33:23 dobivamo uvjerljivog ekipnog pobjednika koji se sastoji upravo od ova tri spomenuta imena!

Bravo za ekipnu pobjedu kao i čestitke za sve pojedinačne uspjehe!

  • Natjecanje: Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju
  • Mjesto: Šibenik
  • Datum: 19.10.2019.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana