Logo
Ispiši ovu stranicu

VUKANČIĆ iščekuje finale Europskog mlađeseniorskog prvenstva: "Novo iskustvo za mene" (VIDEO)

Katarina Vukančić Foto: Renato Branđolica/EA Katarina Vukančić

Katarina Vukančić jedna je od zasigurno glavnih zvijezdi našeg kluba ne samo kroz ovu godinu već zadnjih godina i svoj status dodatno je etablirala izborivši se za nastup na Europskom prvenstvu do 23 godine i to odmah u prvoj godini mlađeseniorskog staža.

Ona je ujedno i jedina od svih hrvatskih predstavnika koja je izborila finale s obzirom na to da nastupa u disciplini 10000m gdje zadani normativ i rezultat odmah vode u jednu utrku. Predviđeno vrijeme starta je petak 12. srpnja u 19:55h.

Dvoranska sezona najavila je već velike stvari, dva mlađeseniorska i seniorska naslova na 1500 i 3000m (u jednom danu) doseg je koji je vrijedan divljenja i na koncu bit će upamćena kao prva u povijesti hrvatske atletike koja je u dvorani učinila navedeno.

Nedugo zatim uslijedilo je i pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10000m, natjecanju na kojem upravo postiže rezultat vrijedan dolaska ovdje! Trebalo je biti brži od 36:15,00, a ona je to suvereno nadmašila istrčavši 35:45,1.

Na otvorenom njezina prvenstva (seniorsko i mlađeseniorsko) tek dolaze tako da ćemo o tome tek imati prilike pisati.

Površno smo se osvrnuli na ono što je iza nas, a Katarina je istaknula ono što nismo:

"Dosadašnji dio sezone za mene je bio prilično dobar. Ove godine je dvoranska sezona bila nešto duža pa je bilo i puno više prilika za dobre rezultate i utrke čime mi se pružila prilika za postizanjem nova 3 dvoranska rekorda Hrvatske te sudjelovanje na većem natjecanju kao što je ove godine ispalo da su Balkansko seniorsko prvenstvo i Mediteransko U23 prvenstvo."

Za sezonu na otvorenom u zadnje vrijeme pojavio se jedan deficit:

"Zbog nedostatka staze imali smo nešto manje utrka od željenog pa se nadam da će u ostatku sezone biti više prilika za osobne rekorde i na otvorenom."

Rano se ispunila norma (u 3. mjesecu) na 10000m, a nije to bilo jedino u planu:

"Osim spomenute discipline planirali smo eventualno isto napraviti i na 5000m, ali opet, nije bilo previše prilika za ispuniti to pa je ostala ova duplo duža dionica."

Prema svom skorašnjem nastupu gleda s optimizmom:

"Radujem se nastupu na Europskom prvenstvo za mlađe seniore i seniorke, bit će to i jedno novo iskustvo za mene. prije svega, nadam se brzoj utrci i osobnom rekordu. Moje konkurentice u ovoj utrci većinom su nešto starije i iskusnije no upravo to mi i je poticaj za što boljim rezultatom."

Neće biti previše prilike za odmor nakon ove utrke:

"Nastavljamo s pripremama za preostali dio sezone na otvorenom u kojem bih željela ostati u formi i još važnije, ostati zdrava i onda dolaze i dobri rezultati."

Još jedna iz sekcije "Medicinara" je i Katarina koja poput svog godinu dana starijeg kolege Filipa Svaline također pohađa Medicinski fakultet i uspješno studira. Ponovno ističemo ovaj primjer zato što se radi o njezinoj trenutačno najuspješnijoj sezoni što nam još jednom sugerira da se može:

"Da, nakon 7 godina treniranja po prvi puta sam ispunila normu i otišla na (stadionsko) Europsko prvenstvo i to upravo u godini početka svog studija. Zato i je važno istaknuti da se nikad ne treba odustati od svojih ciljeva, a pritom se tu ne radi o nekoj posebnoj formuli uspjeha osim dobre organizacije vremena, puno volje i upornosti."

Za kraj jedna rečenica:

"Htjela bih se zahvaliti treneru, klubu i svim svojim trening partnerima na velikoj podršci te poželjeti svima sreću na predstojećim natjecanjima."

Isto joj i mi želimo, počevši s ovim nastupom u Švedskoj, sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2021 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.